Sunday 16 June 2013

Άλμπουμ με θέμα θάλασσα - εξώφυλλο

Δεύτερο άλμπουμ ξεκινά, και αυτή τη φορά για κάθε σελίδα που ολοκληρώνεται θα σας φτιάχνω και μια ανάρτηση!...Το αλμπουμάκι αυτό είναι για αγοράκι και έχει θέμα θάλασσα και καλοκαίρι!
Το όνομα του μικρού είναι, προφανώς, Γιάννης!...


Σε αυτό το άλμπουμ αποφάσισα να διαχειριστώ λίγο διαφορετικά το μέγεθος των σελίδων, διατηρώντας το αρχικό μέγεθος των χαρτιών (30,5cm x 30,5cm), ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για φωτογραφίες αλλά και για διακόσμηση της σελίδας.

Επίσης, τα εξώφυλλα (εμπρός και πίσω) είναι φτιαγμένα από χοντρό χαρτόνι (περίπου 4mm πάχος) που είχα κρατήσει από κάποια παλιά συσκευασία, και το οποίο έκοψα στο μέγεθος των χαρτιών. Κάλυψα στο πλάι με πλαστική χοντρή ζελατίνα (την οποία επίσης είχα από συσκευασία δώρου...τελικά όλα είναι χρήσιμα, δεν πετάμε τίποτα!...) ώστε να μην φαίνεται η τομή του χαρτονιού. Στη συνέχεια, κόλλησα επάνω το χαρτί που ήθελα. Κατ' αυτό τον τρόπο, σχηματίζονται δύο αρκετά χοντρά εξώφυλλα που θα συγκρατούν το άλμπουμ σαν βιβλίο, καθώς οι εσωτερικές σελίδες θα είναι αρκετά πιο λεπτές.


Για την διακόσμηση του εμπροσθόφυλλου, ζωγράφισα το όνομα που ήθελα μέσα σε κύκλους και τα πέρασα με βερνίκι που δίνει την αίσθηση τρισδιάστατου αποτελέσματος. Έπειτα, σφράγισα κάποια σημεία με σφραγίδα φυσαλίδων χρησιμοποιώντας γαλάζιο και λευκό χρώμα και πέρασα με το ίδιο βερνίκι κάποιες από τις φυσαλίδες, καθώς και κάποια από τα σχεδιάκια του χαρτιού. Έτσι απόκτησαν λίγο όγκο και δίνουν διαφορετική υφή και γυαλάδα.

Τέλος έφτιαξα, το αγαπημένο μου στοιχείο αυτής της σελίδας, τα ανάγλυφα κίτρινα ψαράκια! Τα ψαράκια έγιναν με modelling paste και ακρυλικό χρώμα, χρησιμοποιώντας, όχι μάσκα ή stensil που είναι το φυσιολογικό, αλλά χάρακα με σχηματάκια (!) που έτυχε να έχω και να περιλαμβάνει σχήμα ψαράκι!





Ελπίζω να σας αρέσει. Περιμένω τα σχόλιά σας!

No comments: