Wednesday 19 June 2013

Μολυβοθήκη με τεχνική decoupage

Γεια σας και πάλι!

Τον τελευταίο καιρό πάσχιζα να οργανώσω κάπως τα υλικά που χρησιμοποιώ για τις διάφορες κατασκευές μου και χρειαζόμουν οπωσδήποτε μολυβοθήκες. Μέσα στις συσκευασίες που κρατάω για ανακύκλωση βρήκα αυτή την πολύ βολική συσκευασία από γιαούρτι και αποφάσισα να την επαναχρησιμοποιήσω. Αφαίρεσα την ετικέτα (ήταν πολύ εύκολο σε αυτή την περίπτωση λόγω του υλικού) και σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω την τεχνική decoupage για να την διακοσμήσω.


Επειδή το σχήμα της συσκευασίας ήταν κωνοειδές (κόλουρος κώνος για την ακρίβεια...!!!...) και με εσοχές αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα μαλακό χαρτί ώστε να μπορέσω να το προσαρμόσω ευκολότερα στην επιφάνεια του δοχείου. Βρήκα λοιπόν αυτό το λεπτό χαρτί με τα ροζ πουά (!!!...και αυτό από κάποια παλιά συσκευασία δώρου!...)...



Άπλωσα με πινέλο ρευστή κόλλα κρυσταλλιζέ σε όσο πιο λεπτό στρώμα μπορούσα (φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ειδική κόλλα για decoupage),


και κόλλησα το χαρτί όσο πιο καλά γινόταν. Μόλις στέγνωσε η κόλλα, πέρασα προσεκτικά και ένα δεύτερο στρώμα κόλλας πάνω από το χαρτί και.......ιδού το αποτέλεσμα!


Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποφύγω εντελώς τις τσακίσεις σε κάποια σημεία, αλλά φαίνονται μόνο από πολύ κοντά...

Και επειδή, όπως είπα και στην αρχή, χρειαζόμουν μολυβοθήκες...τις έκανα δύο!!!


Μπορεί να μην είναι τέλειες αλλά είναι πολύ βολικές και χαίρομαι πολύ να επαναχρησιμοποιώ αντικείμενα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια...!

Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας βάλουν ιδέες...!!! Περιμένω τα σχόλιά σας!

No comments: